dscf7076_1370467147.JPG_1280x960

nna... tekintettel a kései (23:20, jómunkásemberidő) időpontra, rövidre fogom ennek a lényegét. Evvvan :)

Az alapállapot az volt, hogy saláta. Sőt! Saláta! Tudjátok, ez a mindent-bele-fajta, van benne némi paradicsom, paprika, újhagyma helyett most lilaféle, illetve retek, majd uborka, most éppen kígyó, mert azt árulnak. Jaigen, illetve olívaolajos alapon behintve sóval, tengerivel, és oregánóval. És ma úgy támadt kedvem, mert van ilyen, hogy hozzákockáztam egy adagnyi mozzarellát. Nna, ezért kellett az oregano :)
Aztán... találkoztam ma ilyennel, hogy pulykamedalion. Jól nézett ki, nem drágán, sőt, akciósan, így vettem cca. fél kilót. Itthon olvastam után, mégis ez-mi-ez. Mindegy is, mert arra, ahogy eredetileg terveztem (saláta mellé rántott hús, ha már sulisoknak nem jut? Alap. Aztán lett belőle fűszeres sült szelet.).... szóval tök más lett. Nem újdonság. A sülthöz használt fűszerek: 
 - naná, só, tengeri, alap

- fekete- és fehérbors, őrölten, hintve

- chili, frissen nyúzva, leheletnyi

- majoranna... nos, nem szégyellősen :)

Pikkpakk, hirtelen lesütve egyik oldal, majd kissé nyugisabban a másik oldal, félideig fedő alatt, halovány zsiradékon végig.

 

És a lényeg... hát ott rohadjon meg az összes Elavultság Rajongó meg a többi... van/volt nekem egy -- ezexerint egyszerhasználatos sem -- ilyen nyomóm. A hercegnő burgonya egy normális világban úgy készül, hogy apróra vágott krumplicskát (én most épp ilyen újat, mert az hype!) mondjuk sós vagy delikátos/vegetás vízben puhára főzöl. Úgy egy kilót, mert Emberre főzöl, ugye. :)

Aztán ha már olyan puhintyós, hogy már törheted, hozzácsinálsz úgy tíz deka vajat, margarint, amid van. Én fele-fele a kettőből, mert épp hónap eleje van, aztán megy a burzsujkodás. Aztán hóvégén persze zúzapörkölt, de erről majd akkor :D
Szóval felvajazod a krumplit a nagy agresszív "kiélem-magam-a-szétnyomáson", aztán hozzákeversz 3 tojássárgáját, illetve némi, jó esetben frissen nyirbált szerecsendiót. A 3 fehérjéhez külön mosatlan járul, amiben felvered, aztán a krumplhoz kevered. Aztán az egészet beletöltöd ilyen csillagnyomós vacakba, ami nálam persze rögtön szétrepedt és funckióját vesztette.... Na, ha a tiéd működik, akkor lájk, és nyomkodsz tepsibe bélelt sütőpapírra ilyen közepes cuclikat; ha a tied is beszart, úgy sosem használva 1000 forintért... ne csüggedj... Adj kraftot a háttérzenére, és oldd meg a kis cuccokat kanállal, villával, akármivel - nem foghatnak ki rajtunk :) Nna, ha ezt mind rávarázsoltad a sütőpapíros tepsire, akkor kábé 180 fokon, kábé  20-25 perc alatt készre is sütöd, ha volt eszed/rutionod előmelegíteni a sütőt :)

Mindezeket persze párhuzamosan létrehozva a legoptimálisabb, plusz közben legalább egy részét elmosogatni, de erre majd úgyis rájössz, ha akarsz.  :)

Ui: a sült pulykamedalion eredetileg 6 db volt az a fél kiló, de rebellizáltam, és aktualizálás közben megkóstoltam az egyik szelet. Mert kóstolás nélkül sovány minden, beleértve az élet....


Bon Appetit! <3


A bejegyzés trackback címe:

https://spice-and-passion.blog.hu/api/trackback/id/tr965668010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vörös Szonja, a tetovált lány 2013.06.05. 23:43:54

a Saláta non plus ultrája némi rávágott snidling! csak már nincs ihletem hozzászerkeszteni. :)

agresszív kismalac 2013.06.29. 12:17:04

Az oreganó friss, vagy szárított?

Vörös Szonja, a tetovált lány 2013.07.02. 23:39:26

@agresszív kismalac: jobb, de sokkal jobb lenne a friss, ez viszont szárított :/ sajna, nincs lehetőségem jelenleg nevelni semmitsenem, pedig de megtenném.

agresszív kismalac 2013.07.03. 10:34:18

@*Vörös Szonja*:
Vesző' tejfölöspohárba'.
Néha meglocsolod.
Örülsz.

Vörös Szonja, a tetovált lány 2013.07.05. 02:15:02

@agresszív kismalac: meglocsolás mindig öröm vagyon :D tejföllel depláne.
süti beállítások módosítása